Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).

VAŘENÁ RYBA NA MODRO:

 rybu nestahujeme z kůže jen seškrabeme šupiny
 nesmýváme sliz
 rybu přelijeme vroucím octem
 vložíme do rybí várky a vaříme do měkka
 působením octa a slizu dojde k vytváření namodralého nádechu
VAŘENÁ RYBA NA ČERNO:
 je porce vařené ryby, která je přelitá tmavou omáčkou z hrozinkami, mandlemi a povydlami.
VHODNÉ PŘÍLOHY A DOPLŇKY:
K vařené rybě podáváme vařený brambor sypaný pažitkou nebo petrželkou, na maso položíme plátek másla a měsíček citrónu. Doplňujeme zeleninovou oblohou nebo salátem.
ÚPRAVA RYBÍHO MASA DUŠENÍM:
 na úpravu dušením používáme větší a starším ryby, krájíme na podkovy
 vhodný tuk: máslo
 vhodné koření + doplňky – paprika, rozmarýn, šalvěj, pepř, citrónová šťáva – zelenina, pórek, cibule, houby, víno – bílé, smetana, šlehačka
POSTUP:
 maso nakrájíme na filé, podkovy, polopodkovy
 maso osolíme
 pokapeme citrónem a necháme odležet
 okořeníme
 obalíme v hladké mouce
 opečeme na tuku
 podlijeme rybím vývarem, vínem, vodou a dusíme do měka
 rybí maso můžeme dusit společně ze zeleninou, houbami, zjemňovat šlehačkou, smetanou
 ( losos na estragonu, tuňák na kapari, žralok orientál )

Žádné komentáře:

Okomentovat