Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).

Saláty

Saláty ze zeleniny, luštěnin a ovoce- jednoduché saláty připravované ze syrové nebo vařené zeleniny, spojujeme majonézou, smetanou, jogurtem, tvarohem nebo zálivkou

Zálivky ( dresinky ) – česneková zálivka, olejová, rajčatová, smetanová, vaječná
Zálivky na ochucování masových, rybích a dalších druhů salátů- francouzská zálivka, anglický dresink, česneková zálivka, řecká, smetanová
Zálivky na ochucování salátů s ovocem nebo různých speciálních kombinací: citronová, křenová, karamelová, ústřicová, vinná…

Saláty ze syrové zeleniny: hlávkový, mrkvový, okurkový, paprikový, rajčatový, ředkvičkový, salát z kysaného zelí
Saláty z vařené zeleniny: bramborový, celerový, ze zelených fazolových lusků, chřestový, z červeného zelí, řepy, květákový,
Saláty z luštěnin: fazolový, sojový
Doplňky pokrmů: octový křen, křen s jablky
Křen s majonézou, křen s karotkou nebo mrkví
Ovocné saláty: smíšený ovocný salát, meruňkový, pomerančový
Přílohy z rýže: - nejvhodnější na přílohu je loupaná rýže 1. jakosti, před tepelnou úpravou přelijeme několikrát vroucí vodou, čímž ji zbavíme přebytečného škrobu a pachů, spařenou rýži ponecháme okapat, osmažíme na rozehřátém tuku a přelijeme osolenou vroucí vodou ( na 1kg rýže 1,5l. vody ) a necháme povařit.
Dušená rýže
Rýže na řecký způsob ( se šunkou, zeleninou )
Rýže na italský způsob ( s rajčatovým protlakem, žampiony a sýrem )šunková rýže, žampionová rýže, zeleninová rýže

Přílohy z obilovin- vařené kroupy, dušené kroupy, proso a jáhly, ovesné vločky
Přílohy z luštěnin- čočka na přírodní způsob, vařený hrách, hrachová kaše

Žádné komentáře:

Okomentovat