Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).

Charakteristika pokrmů z telecího masa

CHARAKTERISTIKY: maso starší 3 měsíců je měkké, světle růžové na povrchu našedlé, obsahuje velké množství vody rychle podléhá zkáze
POUŽITÍ: je vhodné pro dietní stravování, pro výživu dětí a starých lidí, je lehce stravitelné
VHODNÉ TEPELNÉ ÚPRAVY:
• vaření
• zadělávaní
• dušení
• pečení
• smažení

TELECÍ MASA A POUŽITÍ:

a) TELECI KÝTA:
- minutky
- pečení
- smažení
- dušení
b) TELECÍ PEČENĚ NEBO TELECÍ LEDVINA:
- pečení
- dušení
- minutky
c) TELECÍ PLEC:
- dušení
- pečení
- mleté úprava
d) TELECÍ HRUDÍ:
- vaření
- dušení
- pečení
- smažení
e) TELECÍ KRK: méně kvalitní maso
- dušení
- mleté úpravy
f) TELECÍ KLIŽKA:
- dušení
g) TELECÍ NOŽIČKY:
- vaření
- smažení

Žádné komentáře:

Okomentovat