Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).

MINUTKY Z TELECÍHO MASA

MINUTKY Z TELECÍHO MASA

VHODNÉ MASO A ZPŮSOBY KRÁJENÍ:
– svíčková – medailónky
– kýta – řízky, plátky – filé, medailónky
– pečeně – žebírky
– hrudí a telecí nožičky – uvaříme krájíme na plátky a obalíme

ÚPRAVA MASA PŘED TEPELNÝM ZPRACOVÁNÍM:
– maso nemarinujeme, je křehké, lehké, šťavnaté
– vkládáme maso do méně rozehřátého oleje než maso hovězí



ÚPRAVA PŘÍRODNÍ:


TELECÍ ŘÍZEK PŘÍRODNÍ NA ŽAMPIÓNECH:
– maso nakrájíme na plátky, mírně naklepeme
– osolíme, opečeme na tuku a vyjmeme
– výpek zaprášíme hladkou moukou + vývar a povaříme
– procedíme a zjemníme máslem

TELECÍ MEDAJLONKY PŘÍRODNÍ;
TELECÍ ŽEBÍRKA PŘÍRODNÍ:
– maso nakrájíme na menší plátky, naklepeme
– osolíme, opečeme, vyjmeme a zahustíme hladkou moukou + vývar, procedíme a zjemníme máslem


ÚPRAVA PLNĚNÁ:

TELECÍ ŘÍZEK PRAŽSKÝ:
– nakrájíme maso, mírně naklepeme uděláme kapsu a dáme dovnitř orestovanou šunku a hrášek + vejce
– kapsu spojíme párátky a maso opečeme


ÚPRAVA SMAŽENÍM

TELECÍ HRUDÍ SMAŽENÉ:
– maso předvaříme, zbavíme žeberních kostí a nakrájíme na porce
– maso obalíme v trojobalu a usmažíme dozlatova

TELECÍ ŽEBÍRKO SMAŽENÉ:
– nasekáme na jednotlivé porce, osolíme
– obalíme v trojobalu a usmažíme

PAŘÍŽSKÝ ŘÍZEK:
– kýtu nakrájíme na porce, naklepeme, osolíme a vložíme do hladkého těstíčka s hráškem a pak smažíme v pánvi

VÍDEŇSKÝ ŘÍZEK:
– kýtu na plátky trojobal