Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).

Špičkový osobní výkon

Špičkový osobní výkon

Jsem absolutně přesvědčen, že tuto stránku čtou lidé, kteří vědí, jaký je rozdíl mezi "dobré" a "nejlepší". Právě ti mi potvrzují, že existuje několik základních otázek, které když si položíte - zaměří vaši pozornost na nejlepší věci. Když se vám podaří zorganizovat si podle toho i vaši práci, budete nejen produktivnější, ale současně budete rozvíjet vaše vlohy, dary a talenty, které vám pomohou postupovat ještě rychleji než kterýkoliv jiný kolem vás. Pokud se přinutíte si položit tyto otázky každý den, pak jste v klubu těch nejlepších:

1.otázka: Co mě nejvíce inspiruje dnešní den?

Která činnost mě fascinuje, naplňuje, dělá spokojeným a šťastným ...?

2.otázka: Která hlavní aktivita mě přivede blíže k mému cíli?
Je jasné, že výsledky jsou důležité. Za tuto oblast převezměte konkrétní odpovědnost. Je to něco hmatatelného, konkrétního, měřitelného. Důležité upozornění: Pokud to neuděláte vy, tak to neprovede nikdo jiný.

3. otázka: Jaké cvičení mi dnes dodá energii?
"Cvičení" je aktivita, pohyb - nejen fyzicky ale i mentálně.

4.otázka: Co konkrétně jsem se dnes naučil a pomohlo mi to v osobním pokroku?
Ponaučení z dnešní zkušenosti ...

5.otázka: Jak využiji v tomto okamžiku svůj čas co nejprospěšněji?
Když upřímně odpovíte na tuto otázku - a vaše zaměření bude v souladu s vaší aktivitou, objevíte klíč k vysoké produktivitě.

Schopnost soustředit se celou svou myslí na úlohu, která má pro vás největší hodnotu, je skutečným měřítkem vaší sebekázně a sebeovládání.

Neuspět nebo uspět

Neuspět nebo uspět
Mnoho lidí v Čechách se bojí neúspěchu. Děláme to stejným způsobem celé roky a přestože víme, že to bude jen horší, stále to jen děláme stejným způsobem. Už jste to slyšeli, je to tak?

Já jsem v životě často neuspěl. Chtěl jsem to udělat znova a znova. Padání je jediná cesta jak se naučit létat. Chcete spíše chodit než létat? Chůze je série kontrolovaných pádů.

Jak to máte udělat?

Zde je návod jak se to stane. Vstaňte. Nadechněte se. Vykročte vpřed. Co se stane dál, na tom nezáleží: zda spadnete nebo ne. Pokud spadnete, pocítíte tu senzaci, která je s tím spojená (většinou špatné a negativní věci) a pak se pohnete dál.
Co má toto všechno společného se životem? Všechno. Neexistuje žádná ideální cesta k úspěchu. Všichni se každý den učíme nové věci a dělíme se o ně. A spadneme. Ale potom, budeme úspěšní.

A být úspěšný, je báječná věc!

Jak důležité je oblékání pro úspěch

Jak důležité je oblékání pro úspěch?

Já osobně věřím, že kladením úsilí do oblečení na důležité události - jako je svatba, podnikatelské události, pohovory o pracovní místo - ukazujeme, jak velmi respektujeme druhou osobu i sebe. Nemáte na více než být jen v otrhaném tričku se skvrnou od kečupu na límci?

Všichni jsme slyšeli přísloví. Neměli byste posuzovat knihu podle obalu, ale neděláme to tak?

Přiznám se, že od doby, co mám svou vlastní společnost, moje oblečení je príležitostnější. Do Prahy cestuji například v teniskách. Ty jsem nikdy předtím nenosil, pouze tehdy, když jsem se učil tanec. Ale stále se oblékám na rozhovory, podnikatelské setkání, televizní vystoupení. Když jsem v centru pozornosti, oblékám si dobré kvalitní a dobře sedící oblečení, ve kterém se cítím autoritativnejší. Jsem šťastný, když se všechny oči dívají na mě a posiluje to úspěch mé osobní značky.

V poslední době jsem uspořádal řadu pracovních pohovorů a stále jsem byl zvědavý, v čem budou potenciální zaměstnanci oblečení. Nezáleží na tom jak jsem oblečen já, ale od uchazečů očekávám, že budou mít oblek a kravatu. To jak se oblékáte, když máte práci, je jedna věc, ale myslím si, že nikdy neuškodí pěkně se obléct, když chcete práci získat.

Jelikož jsou čtenáři poměrně různí, myslel jsem si, že by bylo poučné získat vaše názory a já shrne výsledky v budoucí poště. Zde je několik otázek pro začátek, abychom Vás navnadili:

Jaký styl oblečení se podle vás nejvíce shoduje s úspěchem?
Cítíte se při podnikatelských situacích lépe, když jste oblečeni o trochu lépe než průměrně? Nebo je pro Vás důležitější sladění, možná trochu ležérnějšího oblečení tak, abyste nevyvolávali příliš velkou pozornost svým zevnějškem?

Máte o někom lepší mínění, pokud je oblečený o trochu lépe než průměrně?
Pokud si nejste jisti předpokládaným kodexem na oblečení, máte spíše sklon dát si něco ležérnějšího nebo se obléci důsledně podle svého osobního image bez ohledu na to, co Vás čeká?