Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).

OMÁČKY ROZDĚLUJEME:

1. základní omáčka
2. omáčka k vařenému masu
3. omáčky složité
4. omáčky krycí
5. omáčky tabulové
6. dresinky a zálivky

Základní omáčky
K vařenému hovězímu masu podáváme obvykle tyto druhy omáček:
Cibulová omáčka
Česneková omáčka
Houbová omáčka
Játrová omáčka
Koprová omáčka- z rozehřátého tuku a hladké mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji prochladlým vývarem B a mlékem, rozšleháme metlou a vaříme asi hodinu. Do prosezené omáčky přidáme omytý a nasekaný kopr, ochutíme solí a cukrem. Hotovou zjemníme máslem.
Omáčka smetanový křen
Okurková omáčka
Rajčatová omáčka
Sardelová omáčka

Žádné komentáře:

Okomentovat