Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).

ÚPRAVA VEPŘOVÉHO MASA SMAŽENÍM

Jedná se o minutkovou přípravu
VHODNÉ ČÁSTI:
kýta – krájíme na plátky – řízky
kotlet – pečeně – sekáme na žebírka nebo po vykostění krájíme na řízky
krkovice – plátky s kostí 150 g, bez kosti 100g
PŘEDBĚŽNÁ ÚPRAVA MASA:
- opláchneme
- nakrájíme na řízky, plátky, nebo žebírka
- nasekneme okrajové blány - žebírko
- naklepeme
- maso můžeme plnit do kapsy – žebírko nebo rolovat do závitku – kýta nebo vykostěný kotlet
- osolíme
- naplníme maso do kapsy sklepneme, spíchneme párátkem
- obalíme do:
a) troj obal
b) do těstíčka – mléko, hladká mouka, vejce, doplněk, hrášek, sýr, žampióny
c) bramborové těstíčko – nastrouhané brambory, sůl, pepř, majoránka, kmín, česnek, vajíčko, hladká mouka
POSTUP PŘI SMAŽENÍ:
- obalené maso vkládáme do malého množství tuku na pánvi – obracíme nebo ve fritéze – bez obraceni.
- po usmažení necháme okapat podáváme s plátkem syrového másla, který zjemňuje troj obal. PODÁVÁME: s bramborovou kaší, s bramborem, s bramborovým salátem a se zeleninovým doplňkem
ÚPRAVY:
1. troj obalu
2. těstíčku
3. bramborovém těstíčku
( vepřový řízek smažený, brněnský, moravský, ondráš, vepřové žebírko smažené )

Žádné komentáře:

Okomentovat