Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).

KRÁJENÍ MASA:

- panenka – na medailónky
- kýta – řízky, medailónky z válečku, steaky, kostky (perkelty), plátky, kostičky, závitky
- kotlet – v celku s kostí, nakrájené na žebírko, vykostěné, plátky – řízky
- plecko – v celku, na kostky
- krkovička – v celku, na plátky s kosti a bez kosti
- bůček – v celku, na kostky, rolády

PŘEDBĚŽNÁ ÚPRAVA:
- maso vykosťujeme nebo připravujeme s kostí
- krájíme na tvary
- libové části špikujeme, klinkujeme slaninou, uzeninou, zeleninou
- maso rolujeme – bez náplně nebo s náplní
- maso plníme do kapsy
- k úpravě na jehle
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI:
- játra
- mozeček
- ledvinky
- plíce
- jazyk
- slezina

Žádné komentáře:

Okomentovat