Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).

NÁPLNĚ DO TELECÍCH MAS

1. ŽEMLOVÁ NÁDIVKA: žemle nakrájíme na kostičky pokapeme mlékem, máslo třeme se solí a žloutky do pěny, přidáme žemle, muškátový květ, nasekanou petrželovou nať a vše spojíme ušlehaným sněhem z bílků např. TELECÍ HRUDÍ NADÍVANÉ: hrudí vykostíme naplníme do kapsy nádivkou a zašijeme a pečeme na kostech
2. PRAŽSKÁ NÁDIVKA: je to vaječina se šunkou a hráškem – raději řidší, protože vejce pečeme v mase např. Pražské telecí hrudí, Pražská telecí kýta
3. HOLŠTÝNSKÁ NÁDIVKA: je to vaječina se šunkou, okurky a rajčaty Holštýnské telecí hrudí, Holštýnská telecí kýta.
4. KARLOVARSKÁ NÁDIVKA: je to vaječina se šunkou a rajčetem Karlovarské telecí hrudí nebo kýta
VHODNÉ PŘIOHY – vařený brambor, dušené rýže, zeleninové saláty

ÚPRAVA TELECÍHO MASA SMAŽENÍM

OBECNÝ POSTUP:
- jsou to pokrmy připravované na objednávku
- maso nakrájíme na plátky přes vlákna
- nasekneme okrajové blány, naklepeme, osolíme, obalíme v 3 obalu nebo těstíčku
VHODNÁ PŘÍLOHA:
- vařené brambory, kaši, bramborový salát. DOPLŇEK: okurka, zel. Salát
VHODNÉ MASO:
- kýta – telecí řízky
- pečeně – telecí žebírka
- hrudí – krátce provařit, vykostit, nakrájet, obalit, usmažit

Žádné komentáře:

Okomentovat