Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).

POSTUP PŘI PEČENÍ MASA BEZ ZÁKLADU:

- Maso předběžně upravíme
- Kůži nařízneme aby maso po upečení nebylo příliš tučné a by kůže na mase tvořila ozdobu.
- Kůži masa pokládáme vždy dolů aby změkla
- Kosti nasekáme, opláchnuté a položíme na dno pekáče
- Maso položíme na kosti lícní stranou dolů
- Maso předem osolíme a okořeníme sůl, kmín, česnek, cibule
ÚPRAVA PO SELSKU:
- maso s česnekem, ale bez kmínu
- cibuli krájíme na čtvrtky nebo poloviny aby nedošlo k přepálení
- česnek krájíme na plátky nebo jej rozetřeme a maso jím potíráme
- kmín sypeme na povrch masa
- maso polijeme vodou
- k libovému masu přidáme sádlo
- tučná masa pečeme bez tuku
- velké kusy masa zakrýváme pekáčem
- vložíme do vyhřáté trouby a pečeme
- během pečení maso přeléváme výpekem a doléváme vodu
- maso převracíme
- měkké maso vyjmeme
- šťávu – výpek podáváme přírodní – bez zahuštění nebo výpek zahustíme
PŘÍPRAVA ŠŤÁVY - výpek i s kostmi
- vyrestujeme do tuku výpek kosti
- zaprášíme hladkou moukou, orestujeme zalijeme vodou
- provaříme 20minut procedíme
PODÁVÁNÍ:
a) v teplé kuchyni – libová masa, brambor, knedlík, tučnější masa knedlík, zeli maso přeléváme výpekem
b) ve studené kuchyni – maso upečeme necháme vychladnout - na rautech

Žádné komentáře:

Okomentovat