Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).

ÚPRAVA VAŘENÍM

Maso vkládáme do vroucí vody, sůl, kořenová zelenina. Uvařené maso podáváme k dietním jídlům a brambor. Vývar B použijeme k ředěni polévek a omáček

ÚPRAVA ZADĚLÁVÁNÍM

VHODNÉ MASO: méně kvalitní maso
OBECNÝ POSTUP:
- maso v celku omyjeme, vložíme do vroucí vody, sůl, celý pepř ke konci vaření kořenovou zeleninu
- zvlášť připravíme zásmažku, zalijeme vývarem, provaříme, procedíme
- zjemníme smetanou, muškátový květ na povrch položíme máslo.
TELECÍ MASO ZADĚLÁVANÉ:
- maso dáme do vroucí vody osolené nakrájené na kostky, kořenová zelenina, pepř
- měkké maso vyjmeme
- připravíme si světlou zásmažku okořeníme muškátovým květem a zalijeme vývarem
- ke konci přidáme smetanu, sůl
- procedíme, provaříme, máslo – plátek
TELECÍ RAGÚ NA ŽAMPIONECH:
- na kostky nakrájené maso vložíme do vroucí vody, pepř, kořenovou zeleninu
- připravíme si světlou zásmažku a přecedíme na maso
- pak přidáme orestované žampióny kůru a citrónovou šťávu
TELECÍ RAGÚ S KNEDLÍČKY:
- maso dáme do vroucí osolené vody, kořenová zelenina
- maso uvaříme téměř do měkka
- květák rozebereme na růžičky a uvaříme téměř do měkka
- uděláme si světlou jíšku, muškátový květ, vývar z květáku
- provaříme, zjemníme smetanou, dochutíme, procedíme

Žádné komentáře:

Okomentovat