Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).

KŮZLEČÍ:

- je nejlepší čtyř týdenní kus, maso je narůžovělé bez zápachu
- lehce stravitelné
DĚLENÍ MASA:
c) PŘEDNÍ – méně jakostní – plec, hrudí a krk. POUŽITÍ – vaření, dušení, zadělávané pokrmy, na plnění
d) ZADNÍ – kýta, hřbet – nejkvalitnější maso. POUŽITÍ – pečení, dušení

KRÁLIČÍ:
- Věk asi 6 měsíců
- Maso bledě růžové až bílé, má nasládlou chuť je výživné a lehce stravitelné
DĚLENÍ MASA:
e) PŘEDNÍ – méně jakostní – plec, hrudí a krk. POUŽITÍ – vaření, dušení, zadělávané pokrmy, na plnění
f) ZADNÍ – kýta, hřbet – nejkvalitnější maso. POUŽITÍ – pečení, dušení
POUŽITÍ.
- pečený králík
- králík na smetaně
- zadělávaný králík – pajšl
- smažené řízky
- medailónky
- ražniči
- dušený králík na cibulce
ÚPRAVA POKRMŮ ZE ZVĚŘINY ( viz otázka č. 13 )

Žádné komentáře:

Okomentovat