Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).

SMAŽENÝ TELECÍ ŘÍZEK VIDEŇSKÝ:

- je to plátek z telecí kýty v troj obalu
SMAŽENÉ TEL. HRUDÍ NEBO NOŽIČKA:
- uvaříme, nakrájíme, vykostíme, obalíme, usmažíme
SMAŽENÉ TELECÍ ŽEBÍRKO:
- plátek masa s kostí z telecí pečeně spodní, obalit, usmažit
PAŘÍŽSKÝ TELECÍ ŘÍZEK:
- plátek z kýty, obalený v hladké mouce a pak v těstíčku s hráškem
PARMSKÝ TELECÍ ŘÍZEK:
- v těstíčku se sýrem

PRAŽSKÝ TELECÍ ŘÍZEK:
- uděláme kapsu naplníme pražskou nádivkou a spojíme párátky

ÚPRAVA TELECÍCH DROBŮ

DRUHY:
1. JÁTRA – používáme na minutky, pečení, smažení, do náplní.
2. MOZEK – spaříme, odblaníme, vykostíme používáme na smažení, mozek s vejci.
3. SRDCE – rozkrájíme, vyčistíme, vypláchneme, na dušení
4. LEDVINY – prodává se spolu s masem, rozkrájíme, odstraníme kanálky spaříme, namočíme do mléka, dušení
5. JAZYK – uvaříme, oloupeme, vařeni, smažení
6. BRZLÍK – používá se na dušení
7. PLÍCE – PLIČKA – na zadělávané pokrmy

MOZEČEK S VEJCI:
Nasekáme na drobno, orestujeme na cibulce, zalijeme vejci, necháme srazit, osolíme, opepříme
SRDCE NA SMETANĚ:
Dusíme na zeleninovém základě zahustíme bešamelem propasírujeme, přidáme smetanu
JAZYK NA SARDELÍCH:
Dusíme na cibulovém základě + sardelky zahustíme zaprášením, procedíme
BRZLÍK NA PAPRICE:
Dusíme na paprikovém základě zahustíme zásmažkou procedíme, zjemníme smetanou.
TELECÍ JÁTRA ŠPIKOVANÁ:
Játra prošpikujeme, dusíme na cibulovém základě, zahustíme zaprášením do hotové šťávy přidáme slaninu

Žádné komentáře:

Okomentovat