Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).

ÚPRAVA RYBÍHO MASA PEČENÍM:

 na pekáči, v troubě (ryby v celku, větší kusy) při větší objednávce
 na pánvi – menší ryby v celku , rybí file, podkovy, polopodkovy
 na roštu
 na rožni
 gratinování – zapékání ryb
VHODNÝ TUK:
a) na másle ( při pečení porci)
b) na oleji a v průběhu přidáváme máslo (v celku ryby)
KOŘENÍ:
Sůl, citrón, směs na pečenou rybu, kmín, pepř, česnek, paprika, estragon
POSTUP PŘI PEČENÍ: ryba v celku
 odstraníme ploutve, vyjmeme vnitřnosti, opláchneme
 nestahujeme z kůže
 osolíme, pokapeme citrónem, odležet
 osušíme
 okořeníme
 obalíme v hladké mouce
 pečeme na oleji a zjemňujeme máslem
 stále obracíme, při pečení v troubě přeléváme
porcována ryba
 rybu naporcujeme – dále stejný postup

Žádné komentáře:

Okomentovat