Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).

ÚPRAVA TELECÍHO MASA PEČENÍM

VHODNÉ MASO:
• kýta
• plec – srolujeme bez náplně do rolády
• pečeně (ledvina) – vykosťujeme nebo nevykosťujeme
• hrudí
PŘEDBĚŽNÁ ÚPRAVA MASA:
- maso nevykosťujeme
- maso vykostíme
- plníme do kapsy nebo rolády (s nádivkami zlepšujeme chuť masa, barvu masa, zlevňujeme pokrm)
OBECNÝ POSTUP:
- ukrojíme maso ovlaného tvaru o váze 1 – 1,5 kg
- osolíme
- kosti nasekáme a položíme na dno pekáče
- maso položíme na kosti lícní stranou dolů
- podlijeme vodou a přidáme tuk (olej)
- vložíme do vyhřáté trouby
- během pečení maso přeléváme výpekem a doléváme horkou vodu
- maso obracíme
- měkké maso vyjmeme
PŘÍPRAVA ŠŤÁVY:
- pekáč dáme na sporák
- vyrestujeme výpek do tuku
- na kosti nasypeme hladkou mouku a restujeme do tmavá
- zalijeme studenou vodou
- rozšleháme
- půl hodiny provaříme, procedíme pře špičák pak přes sítko
- zjemníme máslem

Žádné komentáře:

Okomentovat