Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).

5.7.3 Některé nově připravované projekty

Evropským příkladem je připravovaný projekt pro nové letiště Athens, které má být napojeno na železničním spojením z centra. Systém bude mít před letištěm 2 zastávky s přestupy na metro. Má být uveden do provozu v roce 2004.
Projekt Express Rail Link (ERL) je stavěn pro spojení s letištěm Kuala Lumpur International Airport. Společnost má 30-ti letou BOT (Build, Operate and Transfer) koncesi z roku 1997 s možností prodloužení o dalších 30 let. Odbavení (Check -in) leteckých cestujících ve městě se plánuje jako další etapa.
Železniční spojení letiště JFK v New York s městem bude otevřeno v říjnu 2002. Vlaky budou automatizované, bez obsluhy a poháněné lineárními motory. Odbavení cestujících včetně zavazadel ve městě je součástí systému. Vstupní turnikety budou kompatibilní s turnikety metra. Předpokládá se, že systém využije 13% leteckých cestujících a 40% zaměstnanců letiště.
Ve Veracruz (Mexico) bylo ustaveno privátní konsorcium, které chce z existujícího letiště a přístavu vybudovat hlavní intermodální terminál železnice - letiště - moře.

Žádné komentáře:

Okomentovat