Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).

ÚPRAVA RÝBÍHO MASA PEČENÍM

- na pekáči, v troubě (ryby v celku, větší kusy) při větší objednávce
- na pánvi – menší ryby v celku , rybí file, podkovy, polopodkovy
- na roštu
- na rožni
- gratinování – zapékání ryb
VHODNÝ TUK:
a) na másle ( při pečení porci)
b) na oleji a v průběhu přidáváme máslo (v celku ryby)
KOŘENÍ:
Sůl, citrón, směs na pečenou rybu, kmín, pepř, česnek, paprika, estragon
POSTUP PŘI PEČENÍ: ryba v celku
- odstraníme ploutve, vyjmeme vnitřnosti, opláchneme
- nestahujeme z kůže
- osolíme, pokapeme citrónem, odležet
- osušíme
- okořeníme
- obalíme v hladké mouce
- pečeme na oleji a zjemňujeme máslem
- stále obracíme, při pečení v troubě přeléváme
porcována ryba
- rybu naporcujeme – dále stejný postup
VHODNÉ PŘÍLOHY, DOPOLŇKY:
- vařený brambor, rýže, krokety
- omáčky (holandská, tatarská) máslo + citrón
ÚPRAVY:
- pečený pstruh
- rybí filé na másle
- rybí filé na kmínu

ZAPÉKANÉ VÝROBKY:
ZAPEČENÉ RYBÍ RAGÚ:
Rybí maso uvaříme, přidáme udušené žampióny, uvařeno zeleninu (květák, hrášek, brokolice, ochutíme solí, muškátovým květem vložíme do zapékacích misek, přelijeme omáčkou MORNAJ (rybí Velute, žloutek, smetana, nastrouhaný sýr) zapečeme.

Žádné komentáře:

Okomentovat