Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).

NÍZKY ROŠTĚNEC:

NÍZKY ROŠTĚNEC:
a) roštěnky – plátek 1-1,5 cm silný o váze 150 – 200 g
b) dvojitá roštěná – plátek 2 – 3 cm o váze 300 – 400 g RAMRSTEJK

POSTUP PŘI PEČENÍ:
– maso nakrájíme na roštěnky
– osolíme, okořeníme
– marinujeme
– můžeme obalit v hladké mouce
– zprudka opečeme z obou stran
– dopékáme 3 až 4 minuty



POKRMY ZE SVÍČKOVÉ:

BIFTEK SE ŠUNKOU A VEJCEM:
– maso nakrájíme o výšce 3 cm
– naklepeme klouby a tvarujeme rukou nebo provázkem
– opečeme na rozehřátém oleji na příslušný způsob
– šťávu zahustíme moučným máslem, nebo hladkou moukou
– uděláme si vejce, do kterého můžeme dát srolovanou šunku, nebo šunku ohřejeme zvlášť a na konec pak vejce posolíme
– a podáváme

SVÍČKOVÉ ŘEZY ZE ŠUNKOU A VEJCE (TURNEDO):
– maso nakrájíme o výšce 3 cm
– naklepeme klouby a tvarujeme rukou nebo provázkem
– opečeme na rozehřátém oleji na příslušný způsob
– šťávu zahustíme moučným máslem, nebo hladkou moukou
– uděláme si vejce, do kterého můžeme dát srolovanou šunku, nebo šunku ohřejeme zvlášť a na konec pak vejce posolíme
– a podáváme

SVÍČKOKÉ ŘEZY (BIFTEK) NA ŽAMPIONECH
SVÍČKOVÉ ŘEZY S HUSÍMI JÁTRY
SVÍČKOVÉ ŘEZY OPERA:
– dva plátky masa opékáme s plátky slaniny
– přidáme husí játra, opečeme, zahustíme kečupem, zjemníme červeným vínem

HOVĚZÍ SOTÉ (STROGANOV):
– nudličky ze svíčkové opečeme na másle
– zvlášť si osmažíme cibulku a zalijeme vývarem a provaříme
– zjemníme smetanou + hořčice + citrónovou šťáva

1 komentář:

  1. Máte tam pár zásadních chyb jako Chateaubriand,rumpsteak,ale ruský vejce je pecka to se musí nechat není nad klasiku.

    OdpovědětVymazat