Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).

MASOVÉ ROLÁDY

DRUHY:
a) pečené
- maso hovězí, vepřové, ryby, drůbeží, zvěřinové, telecí – kvalitní vysoké části (kýta, plec, bůček)
- náplň mleté maso, které můžeme kombinovat např.drůbeží a telecí, fáš doplňujeme na kostky nakájenou surovinou – šunka, slanina anglická slanina, uzený jazyk, zelenina
- srolovanou roládu
- roládu stahujeme nití, svážené, obalíme v alobalu a pečeme
- použití – na mísy, předkrm, chlebíčky
b) vařené – Masové galantiny – připravují se z jemného masa především z drůbeže bažant) z pernaté zvěřiny a telecího masa. Postup – drůbež vykostíme vznikne plát masa který osolíme, okořeníme posypeme želatinou dáme náplň (masovou, pražskou) srolujeme pomocí mikrotenu, zabalíme do alobalu a vaříme. 1 kg masa asi 45 minut

Žádné komentáře:

Okomentovat