Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).

ODPALOVANÉ TĚSTO

VÝROBA:
- do vroucího mléka ze solí a margarínem sypeme hladkou moukou a mícháme tak dlouho dokud se nepřestane těsto lepit na stěny, necháme vychladnout a zamícháme celá vejce.
VÝROBKY:
OVOCNÉ KNEDLÍKY:
- s těsta tvoříme placičky do kterých zabalíme ovoce a uvaříme + cukr + skořice + másla
ŽLOUTKOVÉ VĚNEČKY, VĚTRNÍKY, BANÁNKY, ROHLÍČKY:
- těsto naplníme do sáčku ze špičkou a na plech střídáme tvary upečeme, podélně rozkrojíme a naplníme krémem
Další použití těsta jako přílohy – krupicové noky, vložky do polévek.
LISTOVÉ TĚSTO:
- vyrábí se ze dvou těst, jejím vzájemným prokládáním
1. tukové – margarín smícháme s hladkou moukou do kostky vytvarujeme
2. vodánek – hladká mouka + sůl + voda + ocet + žloutek
VÝROBA - rozválíme a zabalíme do něj tukovou kostku. Těsto několikrát rozválíme a skládáme.
VÝROBKY:
- jablkové záviny
- jablka v županu
- šátečky, hřebeny

Žádné komentáře:

Okomentovat