Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).

OBLOŽENÁ VEJCE:

POUŽITÍ:
- nepoužíváme jako studený předkrm, protože má vysokou váhu
- používáme jako rychlé občerstvení, svačinky, přesnídávky
RUSKÉ VEJCE:
- kopeček vlašského salátu nato půlka vejce, přelijeme majonézovým přelivem + trošku aspiku, ozdobíme, talířek obložíme vějířkem salám, hrášek, kyselá okurka, kapie
HENRY VEJCE:
- kopeček francouzského salámu, uděláme kornoutek ze šunky, do kornoutku dáme půlku vajíčka, přelijeme přelivem dáme kousek sardinky a ozdobíme kapií, okurkou, paprikou

PLNĚNÁ VEJCE:

POUŽITÍ:
- studené předkrmy, rauty, rychlé pohoštění
POSTUP:
- vejce uvaříme na tvrdo, rozkrojíme podélně nebo napříč
- žloutek vyjmeme nebo ne, zdobíme pěnami, paštikami, kaviárem, můžeme polívat nebo stříkat
- žloutková faše
- játrová pěna
- šunková pěna

ŽLOUTKOVÁ FÁŠ:
- žloutky propasírujeme přidáme našlehané máslo + sůl + cukr + hořčice + citrónová šťáva + sardelová pasta

Žádné komentáře:

Okomentovat