Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).

POCHOUTKOVÁ MÁSLA

CHARAKTERISTIKA: je to čerstvé máslo, do kterého vmícháme nějakou surovinu čímž máslo dochutíme, obarvíme.
VÝROBA: máslo třeme ze solí do pěny, přidáme surovinu (koření, hořčici, protlak, sardelovou pastu, zelené natě, šunku, žampióny, lanýžový výtažek)
SKLADOVÁNÍ:
- váleček, který zabalíme do alobalu
- na papír nestříkáme pusinky a necháme vychladnout
- po částečném vychladnutí používáme na zdobení
POUŽÍTÍ:
- na chlebíčky
- chuťovky
- na plnění a zdobení vajec
- náplň do sýrových rolád, sýrových dezertů
- ke zdobení výrobků studené kuchyně – zdobičkou
- ke zjemňování šťáv, omáček, polévek, minutky

POUŽITÍ KŘENU

Křen nastrouháme do zásoby, na nerez struhadle jedním směrem do špičky
POUŽITÍ – do omáček, do zeleninových salátů, do předkrmů, smíchat s majonézou, s jogurtem, s jablky, příloha k studeným mísám

Žádné komentáře:

Okomentovat