Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).

OBLOŽENÉ CHLEBÍČKY

DRUHY:
masové chlebíčky
a) masové – rozbif, bůčková roláda, plněný bůček, pečená kýta, drůbeží rolády, uzené maso
b) uzeninové – šunkový, debrecínka, lovecký, poličan, šunka
sýrové chlebíčky – s tvrdým, měkkým sýrem, rolády, pěny, plísňový, krém
paštikové chlebíčky – paštika z formy nakrájená na plátky
vaječné vejce
salátové chlebíčky – vlašský

SLOŽENÍ OBLOŽENÝCH CHLEBÍČKŮ:
- podklad – veka, houskový chleba, chleba – pečivo rozložíme na pracovní stůl sebe jedním směrem
- pomazánka – máslo, nebo ochucené máslo, hořčice, pomazánky, pěny, salát
- hlavní surovina – maso, uzeniny, losos, kaviár, ryby
- ozdoba – okurka, petržel, paprika, rajče, pórek, vajíčko, sýr, vějířky salámu, vykrajované tvary, kaviár, olivy
POŽADAVKY NA VÝROBEK:
- vzdušný
- esteticky upravený
- nepoužívat barvící zeleninu (červená řepa)
- nesmí padat jednotlivé suroviny
SKLADOVÁNÍ:
- jen krátce, připravujeme na objednávku

Žádné komentáře:

Okomentovat