Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).

POKRMY NA OBJEDNÁVKU – MINUTKY

význam:
- používáme jen velmi jakostní suroviny
- pokrm je vždy čerství
- pokrmy vydáváme bezezbytku
- krátká tepelná úprava – zachovává se větší biologickou hodnotu
- větší fantazie kuchaře a lepší úprava na talíři
vhodné suroviny:
- maso (hovězí, prostě vše)
- sýr
- zelenina
- sója
- těstoviny
- houby a žampióny
- vejce
- moučné pokrmy (palačinky)
doba přípravy:
- dvacet minut delší doba je vyznačena na jídelním lístku
- jídla na objednávku se připravují buď po celou provozní dobu nebo od hodiny která je uvedena na jídelním lístku
podávání minutek:
- maso, obloha, příloha zvlášť na dezertním talířku
- na hlubokých nebo oválných talířích maso s oblohou i přílohou
- na stříbrných mísách maso a příloha zvlášť
doplňky k minutkám:
- saláty, kompoty, majonézové omáčky, obloha

Žádné komentáře:

Okomentovat