Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).

ÚPRAVA DRŮEŽE VAŘENÍM:

- jestliže vaříme maso, které budu podávat v dietním stravováním vaříme kuře – do vroucí vody + kořenovou zeleninu, sůl, pepř.
- Podávání – vařené maso, vařený brambor, kompot, salát
POR PŘÍPRAVU VÝVARU – používáme kosti ze všech druhů, křidýlka, vnitřnosti do studené vody VÝVAR C

ÚPRAVA DRŮBEŽE ZADĚLÁVÁNÍM:
Vhodné maso – slepice, kuře, drůbka
POSTUP:
- maso vložíme do vroucí vody přidáme sůl, pepř (nové koření), kořenovou zeleninu a cibuli
- měkké maso obereme od kosti, stáhneme z kůže nakrájíme
- ZAHUŠŤOVÁNÍ: připravíme si čistou zásmažku a zalijeme ji vývarem z masa
- Půl hodiny provařujeme, mléko
- Provaříme, procedíme a zjemníme smetanou
- Přílohy – karlovarský knedlík, těstoviny, noky

Žádné komentáře:

Okomentovat