Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).

MASOVÉ PAŠTIKY

Charakteristika – jsou to složité výrobky, vařené v paštikové formě ve vodní lázni nebo je vpráno tvarujeme na chlebíčky, vejce.
POUŽITÍ:
- k zalévání aspiku
- na chlebíčky
- na obložené mísy
- samostatný studená předkrm
DRUHY:
- zaječí paštika
- srnčí paštika
- bažantí paštika
- kachní, husí paštika
- játrová paštika
JATROVÁ PAŠTIKA:
- vepřová játra
- bůček, plec
- žemle, smetana
- vejce, paštikové koření
- cibule
Postup:
- na cibulovém základě orestujeme maso do poloměkká + játra dodusíme + sůl + paštikové koření
- do prochladlého masa přidáme žemle máčené ve smetaně, celá vejce, zamícháme, pomeleme dvakrát, třikrát
- paštikovou formu vyložíme alobale + anglickou slaninou a dáváme směs upechujeme, sklepneme ať tam není vzduch, povrch přikryjeme slaninou a víkem formy, vložíme do vodní lázně a vaříme 1,5 – 2 h
- prudce ochladíme, vyklopíme, necháme vytuhnout a krájíme

Žádné komentáře:

Okomentovat