Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).

POKRMY Z VEPŘOVÉHO MLETÉHO MASA:

VEPŘENKY S CIBULÍ:
- pomleté maso na hrubo, žemle máčená ve vodě, vejce, sůl, pepř, paprika
- z těsta tvoříme placičky
- opečeme na tuku
- podáváme s cibulí, hořčicí, chlebem nebo vařeným bramborem
HOLANDSKÝ ŘÍZEK:
- pomleté bůček, nastrouhaný tvrdý sýr, vejce, sůl, pepř, hladká mouka
- tvarujeme řízky, obalujeme trojobal a smažíme
SOUKENICKÝ ŘÍZEK:
- pomleté bůček, vejce, sůl, pepř, hladká mouka
- tvarujeme řízky, obalujeme trojobal a smažíme
SEKANÁ SVÍČKOVÁ:
- pečeně maso v bránicí v bránici uvnitř panenská svíčková

SMĚSÍ MLETÝCH MAS:
SEKANÁ PEČENĚ:
- ořezy hovězího, vepřového, telecí pomeleme předáme vejce, bol. mouku, žemle, sůl, pepř, česnek, majoránka, cibule, slanina, voda
- zpracujeme těsto do tvaru šišky
- po zapečení potřeme vejcem rozkvedlaným
- POUŽITÍ – ve studené i teplé kuchyni
KARBENÁTEK SMAŽENÝ:
- směs ořez vepřového a hovězího masa, žemle máčená ve vodě, sůl, pepř, cibule, majoránka, kmín, vejce
- tvoříme vyšší karbenátky, trojobal, smažíme
ČEVABČIČI:
- směs hovězího masa zadního a vepřového ořezu
- cibule, vejce, sůl, pepř, paprika
- tvoříme šištičky, opékáme na tuku, podáváme s cibulí, hořčicí
PLNĚNÝ PAPRIKOVÝ LUSK
PLNĚNÝ ZELENÝ LIST

Žádné komentáře:

Okomentovat