Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).

OBECNÝ POSTUP PŘI PEČENÍ

- omyjeme
- v celku nebo na porce
- okořeníme, velké kusy i zevnitř solí: kmín, česnek (kachna husa), grilovaní koření, vedeta, směs na pečení mas
- DOPLŇKY: cibule, jablka, pomeranče – ovoce, zelí, zelenina
- vložíme do pekáče: prsíčkami dolu; porce nemusíme obracet
- podlijeme vodou (u mražených ne)
- k bílkovému masu přidáme tuk (olej, máslo)
- k tučnému nic
- propícháváme kůži pod stehny a křídly
- vložíme do vyhřáté trouby
- přeléváme maso výpekem a doléváme teplou vodou
- během pečení z tučné drůbeže odstraňujeme tuk
- celé kusy obracíme
- měkké maso vyjmeme výpek podáváme: přírodní; jako šťávu + hl. mouku + máslo
PORCOVÁNÍ:
- rozpůlíme
- na čtvrtky
- u věší drůbeže prsa krájíme na plátky stehna rozdělíme na několik dílů, host dostane část bílého a část tmavého masa
- u plněných kusů naplň vyjmeme – porce masa, porce nádivky

HUSA V ŠOULETU:
- husu upečeme, nakrájíme na porce
- zvlášť uvaříme hrách, kroupy, smícháme
- přidáme výpek dochutíme solí, pepř, česnek, majoránka, usmažíme cibuli
- na porce nasypeme směs a dáme péct

Žádné komentáře:

Okomentovat