Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).

MINUTKY PŘIPRAVUJEME TĚMITO TEPELNÝMI ÚPRAVAMI:

PEČENÍM NA PÁNVI:
OBECNÝ POSTU PŘÍPRAVY:
- maso nakrájet na porce (plátek, filé, řízek, nudličky, žebírko)
- nasekneme okrajové blány (žebírko, roštěnka)
- naklepeme
- osolit, okořenit
- některé úpravy obalit v hladké mouce
- vložíme do rozehřátého tuku – tmavší maso snese vyšší teplotu oleje
- pečeme do měka po obou stranách
- šťávu zahustíme:
a) nezahušťujeme
b) moukou ve které jsme obalili maso
c) zaprášením hladkou moukou
d) moučným máslem (mouka smíchaná s máslem vytvarujeme váleček a obalíme v hladké mouce)
e) univerzální šťávou
f) škrobovou moučkou – čínská kuchyně
1. škrob smícháme s nakrájeným masem a kořením
2. škrob smícháme s vodou na hustou kaší – zahušťujeme upečenou minutku. Maso vždy krátce podusíme v provařené šťávě. Minutky pečené na roštu a na rožni podáváme bez šťávy se studenými omáčkami.

Žádné komentáře:

Okomentovat