Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).

ÚPRAVA DRŮBEŽE DUŠENÍM

Vhodné druhy – všechny druhy drůbeže
POROCOVÁNÍ – nedusíme je v celku, ale čtvrtky
PŘEDBĚŽNÁ ÚPRAVA:
- z masa husího a kachního odstraňujeme kůži
- maso libové, suché můžeme prošpikovat (krůtí stehna, kohout prošpikovat)
- maso dusíme na příslušném základě

DRŮBEŽ DUŠENÁ NA CIBULOVÉM ZÁKLADĚ:
KUŘE NA ZPŮSOB BAŽANTA:
- porce kuřete prošpikujeme
- dusíme na cibulovém základě přidáme celý pepř a nové koření
- šťávu zaprášíme, necedíme

DDRŮBEŽ DUŠENÁ NA ZELENINOVÉM ZÁKLADĚ:
HUSÍ PRSA NA SMETANĚ
KUŘE NEBO SLEPICE NA SMETANĚ:
- odstraníme kůži
- prošpikujeme, osolíme
- opečeme na světlém zeleninovém základě
- přidáme koření – celý pepř, nové koření
- podusíme
- zahustíme zásmažkou provaříme
- dochutíme, procedíme
- zjemníme smetanou

DRŮBEŽ DUŠENÁ NA PAPRIKOVÉM ZÁKLADĚ:
KUŘE NEBO SLEPICE NA PAPRICE:
- cibulovopaprikový základ
- opečeme
- zahustíme zásmažkou, provaříme, dochutíme
- procedíme
- zjemníme smetanou

Žádné komentáře:

Okomentovat