Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).

MINUTKY Z RYB

KAPR NA MODRO:
– rybu nasekáme na porce, vložíme do vařící osolené vody kořenovou zeleninu, bobkový list, nové koření, pepř – rybí várka
– vaříme asi 10 minut, přidáme ocet a krátce povaříme
KAPR (ŠTIKA, CANDAT, PSTRUH) NA KMÍNĚ (ŽAMPIÓNECH):
– maso na porce osolíme, okmínujeme
– pečeme po obou stranách a necháme krátce zapéct v troubě
KAPR SMAŽENÝ:
– maso na porce obalíme v trojobalu a smažíme do zlatova
KAPR VE VINNÉM TĚSTÍČKU:
– maso zbavíme kůže, osolíme a obalíme v těstíčku s vínem hloubkou a hrubou moukou + vejce + víno
CANDÁT NA ROŠTU S BILINKOVÝM MÁSLEM:
– maso na porce osolíme, opepříme a rychle opečeme
– slaninu částečně roztavíme – na nudličky + tenké plátky cibule mírně osmahneme přidáme papriku necháme zpěnit + voda
– směs slaniny s cibulí a paprikou přidáme k rybě a krátce podusíme

MINUTKY Z MLETÝCH MAS

ČEVABČIČI, HOLANDSKÝ – viz mletá masa 2. ročník
KEBABČATA:
– hovězí přední, vepřová plec, ořez pomeleme s česnekem a poloviční dávkou cibule, sůl, pepř, vejce, strouhanka promícháme a tvarujeme malé válečky tvarujeme karbenátky které opečeme v horkém tuku při expedici obkládáme rajčaty a cibuli 4 na porci.

Žádné komentáře:

Okomentovat