Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).

TĚSTO KYNUTÉ

a) rozdělené podle tuhosti:
- řídká těsta – litá těsta
- kynutá polotuhá – české buchty, koláče, dukátové buchtičky, koblihy
- tuhé kynuté těsto - vánočka
b) rozdělené podle tepleného zpracování:
- těsto na vařené výrobky – výroba – hrubá mouka + sůl + kvásek + vejce + mléko. VÝROBKY – kynuté knedlíky s ovocem
- těsto na pečení a smažené výrobky. Výroba – polohrubá mouka nebo hladká mouka + sůl + tuk (máslo) + mléko + citrónová kůra (hrozinky, mandle, ořechy). Výrobky – koláče, buchty, dukátové buchtičky, mazanec, koblihy, bavorské vdolečky, pletýnky, preclíky.
DUKÁTOVÉ BUCHTIČKY.
- s těsta vyvalíme válečky a krájíme malé dílky a klademe do vymazaného pekáčku dáváme je vedle sebe, upečeme
- krém – do vroucího mléka s cukrem vlijeme rozmíchaná vanilkový puding v mléce a provaříme + rum + vanilkový cukr
BAVORSKÉ VDOLKY.
- těsto vyválíme na plát vykrajujeme kolečka, necháme vykynout. Prstem uděláme do kolečka důlek a vkládáme do rozehřátého oleje důlkem dolů.

Žádné komentáře:

Okomentovat