Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).

Složitá obsluha ( nižší forma )

SLOŽITÁ OBSLUHA –pokrmy se expedují na mísách a miskách, číšníci používají servírovací stolky a vozíky a všechny pokrmy se překládají, prezentace pokrmů a nachservis (překládání hlavního jídla po částech)
1. Základní forma/ nižší forma SO - číšník překládá pokrmy na servírovacím stolku, přihřívá zbývající část pokrmu
2. Vyšší forma SO – dohotovování pokrmů číšníkem přímo u stolu hosta (dranžírování, flambování, míchání salátů, …)
Modernizací pohostinství může být např. zvolena JO při podávání všech jídel a pouze u některých specialit, může být použita SO.
SLOŽITÁ SNÍDANĚ

Druhy složité snídaně:
a) cizinecká – složitá snídaně dle určitých zvyklostí
b) sektová – složena z vydatného teplého pokrmu, pečiva a malé lahvičky
šumivého vína, nabízí se zpozdilým hostům, po skončení
servisu snídaní jako určitá náhrada
c) slavnostní – SS doplněná přípitkem (sektem, koňakem), podávána při
setkání politiků, před odletem letadla, pokrmy se podávají
na společných mísách, teplé nápoje v konvicích
d) rodinná – podávána na více porcovém inventáři

Žádné komentáře:

Okomentovat