Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).

Vybavení BARU

• Hosté v baru tráví více času, proto musí být pohodlně zařízen.

• Bývá vybaven nižšími stolky, křesly nebo klubovkami a barovým pultem.



Vybavení barového pultu
• Barový pult je místo, kde se připravují MN, proto má být dostatečně velký, dobře umístěný a správně vybavený.

Barový pult se dělí na 3 základní části:
1. Konzumační deska:
• Má být z kvalitního a omyvatelného materiálu, neprostírá se.

• Barové stoličky mohou být volné nebo pevné.


2. Pracovní deska:
• Je poměrně široká, bývá nerezová s přívodem teplé a studené vody.

• Kryta nerezem, slouží k ukládání inventáře, některých surovin a hlavně jako prostor pro práci barmana.

• Je doplněn kávovarem, elektrickým mixérem, lisem na ovoce, …

• Chlazené prostory na led a na nápoje, přístupné svrchu.

• Láhve se zpravidla vkládají do různě velkých otvorů v desce.

• Běžně sem patří i kontrolní pokladna barmana.

• Musí zde být prostory pro další vybavení baru, nápoje apod.


3. Skladovací prostory:
• Jsou ve spodní části pultu a ve stěně za pultem.

• Většina prostoru je chlazená.

Žádné komentáře:

Okomentovat