Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).

Charakteristika etážového servisu

• značná vzdálenost většiny pokojů od expedičních středisek
• problémy s udržováním teploty pokrmů
• neustálá změna pracoviště číšníků, problémy s komunikací
• neschopnost odhadu poptávky
• nárazovost provozu, především při snídaních
• nízká produktivita práce
• nutnost respektování hostova soukromí
• • potřeba racionalizace práce na straně jedné a snaha vyhovět individuálním
přáním hostů

Zásady obsluhy na hotelových pokojích
• pozorně se evidují objednávky, aby nedocházelo k omylům (většinou telefonické)
• před vstupem do pokoje klepeme
• do pokoje se vstupuje po vyzvání nebo třetím zaklepání
• postup obsluhy musí být předem důkladně promyšlen, aby nebyli hosté zbytečně rušeni
• v pokoji se zdržujeme pouze nezbytnou dobu
• účet překládáme zároveň s vyřízenou objednávkou
• není-li nutné postupovat jinak, debarasujeme najednou
• nesmí se zasahovat do hostova soukromí

Žádné komentáře:

Okomentovat