Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).

Technika flambování

Pokrm je připravován na pánvi za použití otevřeného ohně
Na pánvi je minimum tekutin
Odměřit dávku alkoholu
Nalít na jedno místo ( okraj) pánve
Ihned v tom místě, kam jsme nalili alkohol naklonit pánev k otevřenému ohni, tak aby přišel do styku s alkoholem a snažit se o to aby vzplál oheň(přidat plyn)
Jakmile začne hořet (ubrat plyn) provádíme koupání v ohni (tj obracení pokrmu v ohni překládacím příborem) nebo sypeme pepřem ( efekt – jede mašinka, kouří se jí z komínka), hlavně nestojíme a nekoukáme.
Při práci udržovat nenásilnou formou kontakt s hostem, vysvětlovat co děláme
Po ukončení flambeé ihned přeložit na talíř + šťávu, která zbyla na pánvi
Příprava pracoviště
Flambovaní vozík + keridon, překládácí příbor nebo kleště, talířek na odkládání překládacích příborů, zápalky, nahřáté masové talíře, talířek na odkládání použitých zápalek(podšálek), příručník, láhve s alkoholem, odměrky, papírové ubrousky na utření rukou + ………….

Žádné komentáře:

Okomentovat