Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).

CHARAKTERISTIKA BANKETU

• průběh se řídí stanoveným protokolem

• podává se dohodnuté menu

• hosté sedí u společné tabule podle zasedacího pořádku

• obsluhující mají společné nástupy a odchody

• na začátku nebo během hostiny se pronášejí slavnostní přípitky

• doba konání je v poledne nebo večer


CHARAKTERISTIKA RAUTU
• pro všechny hosty nemusí být místo k sezení

• připravuje se seznam pokrmů a nápojů (ne menu)

• pokrmy a nápoje s připravují na nabídkové stoly

• hosté si sami překládají – obsluha pouze pomáhá

• některé pokrmy mohou porcovat a nabízet kuchaři

• na 20-40 hostů se počítá 1 obsluhující

• sortiment pokrmů má být vhodný pro konzumaci bez nožů

Druhy
1. Klasický (pouze pohoštění)
2. Reklamní (pohoštění spojené s předvedením produktů)
3. Obchodní (pohoštění spojené s předvedením produktů)

Žádné komentáře:

Okomentovat