Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).

Pečené sele

1. malé sele se krájí položené hřbetem vzhůru na tři hlavní části, 1 řez za krkem, 2 řez za plecemi. Postupně se krájí na tenké plátky, každý host by měl dostat maso ze všech částí selete.
2. vetší sele krájíme položené na bok, oddělí se kýta a plec. Oddělí se kýta a plec, krájí se v proužcích
3. velká selata – postupné odkrajování masa, akce v přírodě
Vhodná příloha: chléb, hořčice a křen
Šunka s kostí
Vhodné na rauty, speciálně připravená teplá šunka je upevněna ve speciálním držáku, krájí se na tenké plátky šikmým řezem až ke kosti.Nožem překládáme na talíř. Doplněk pečivo, okurky, hořčice, křen.
Steaky
Jsou fenoménem moderní gastronomie. Tento trend má původ v jižní Americe odkud pronikl do celého světa. Steaky se připravují pouze z hovězí svíčkové a nízkého rostěnce. Nejkvalitnější maso je z dobytka chovaném v Argentině, které se k nám dováží.
Steak znamená řez masa minimálně 2 cm silný o minimální váze 150 gr, běžné jsou však steaky o váze vyšší až 500 gr. Vznikají specializovaná střediska na servis steaků - stekahousy a steakbary.

Žádné komentáře:

Okomentovat