Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).

Obsluha ve vlaku:

Může být v restauračních a v bufetových vozech.
• V obou typech se zpravidla provádí nabídka občerstvení v jednotlivých vagónech.
RESTAURAČNÍ VOZY
• jsou v samostatné vlakové jednotce, menší část slouží k výrobě a skladování, větší k odbytu
• veškerý inventář je zajištěn proti neustálým pohybům vlaku
• restaurační vůz je otevřen po celou dobu provozu, servis se řídí pravidly jednoduché obsluhy, sortiment omezen
• posádka – vedoucí, číšník, kuchař, pomocná síla
BUFETOVÉ VOZY
• jsou umístěny v polovině vagónu a jejich zařízení a sortiment odpovídá středisku občerstvení.
Pokrmy – teplé uzeniny, studené pokrmy připravované předem
Nápoje – studené nápoje, pivo, káva, čaj, grog
Doplňkový sortiment – trvanlivé výrobky
• posádka – vedoucí, pomocník

Žádné komentáře:

Okomentovat