Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).

Skladování a ošetření nápojů, pivní zařízení

Pivní sklep:
• v pivním sklepě by se mělo skladovat pouze pivo
• zajištěn proti vniknutí cizích osob
• pevná podlaha se sklonem k odpadu
• odpad opatřen gulou proti zápachu a zabezpečen proti hlodavcům
• teplota max. 12°C
• chladící a tlakové soustrojí (agregáty) umístěny mimo sklad (v samostatné strojovně)
• vzdálenost mezi skladem a výčepem co nejmenší
• sklady pro výčep z tanků musí mít omyvatelné stěny
• sklady dobré větrání, stálá teplota
• skladem nesmí procházet neizolované teplovodní nebo odpadní vedení
• používat pouze na skladování nápojů
• svislá doprava sudů pomocí výtahů
• v blízkosti věšák na pracovní plášť a skříňka s potřebným nářadím a náhradními díly
• sklep musí mít dobrou ventilaci, která musí být umístěna na nejvyšším místě ve sklepě
Podlaha
• betonová nebo kameninová, bez spár, se spádem do kanalizace
Stěny a strop
• mají být hladké, nepropustné a suché, neměla by se na nich srážet vodní páry


Článek podporuje:
podlahy z exotických dřevin, terasové desky, pokládka podlah

Žádné komentáře:

Okomentovat