Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).

Hotelová hala (6hod – 2.hod)

• Je odbytové středisko společenského charakteru.
• Klientelu tvoří zpravidla hoteloví hosté, kteří zde mohou čekat na vyřízení různých formalit (ubytování se, odjezd), mohou zde přijímat své hosty, trávit svůj volný čas nebo hosté, kteří nemají rezervovaná místa v restauraci a čekají na uvolnění míst.

Obsluhu zde zajišťují:
• vedoucí střediska
• vrchní číšník
• číšník bufetář
• číšník nápojář
Jejich počet je závislý na počtu stolků v hale a míst u stolků.
Zařízení hotelové haly
• nízké stolky, křesla nebo klubovky
• stolky se zpravidla neprostírají
• pokrmy a nápoje se podávají formou kavárenské obsluhy
• z MSI se zakládají popelníky, vázičky popřípadě jídelní a nápojové lístky
• ostatní inventář je připraven na příručním stole
• barový nebo expediční pult, vitríny, nabídkové vozíky, popř. stojany na noviny a časopisy

Žádné komentáře:

Okomentovat