Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).

Podávání zmrzlin a zmrzlinových pohárů

Zmrzlina se šlehačkou a oplatkou – v pohárech, podložené dezertním
talířem s rozetkou, lžička na zmrzlinu
Zmrzlinové poháry – miska, špička s kávovou lžičkou, k pohárům
s většími kousky ovoce, koktejlový příbor, ve
vysoké flétně –limonádová lžička
Zmrzlina s horkým ovocem – připravuje se u stolu hosta.

Omeleta s překvapením – podává se hořící na míse a překládá se na
masovém nebo dezertním talíři . Zakládá se k ní
moučníkový příbor
Dekatování- přelévání vína z lahve do karafy
Frapování- Při přípravě nápoje přímo ve skle se před mícháním sklenice frapují, aby byl podávaný nápoj skutečně velice studený.
Temperování- používáme vinný teploměr

Další viz technologie- dokončování přípravy před hostem

Žádné komentáře:

Okomentovat