Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).

Vinárna a vinný sklep

Vinárny
• řadíme mezi společensko zábavní střediska
• zřizují se v centrech měst, lázeňských oblastech a místech s intenzivním cestovním ruchem
• hosté zde tráví více času, proto mají být vybaveny pohodlným zařízením
DLE PROVOZNÍ DOBY A CHARAKTERU PROVOZU DĚLÍME VINÁRNY NA
a) denní
b) noční
c) speciální
Vinárenský JL:
• neměl by být obsáhlý
• má menší formát než restaurační JL
• měl by obsahovat studené a teplé pokrmy a speciality vhodné k vínu
• sortiment pokrmů má být přizpůsoben konzumaci vína, rozsah nabídky ovlivňuje poptávka

SORTIMENT POKRMŮ
Studené pokrmy
• nářezy z uzenářských výrobků
• studené pečeně
• anglická slanina
• ryby
• sýry
Teplé pokrmy
• pikantní úpravy masa z jatečných zvířat, zvěřiny, ryb, drůbeže a vnitřností
• úpravy jsou vhodné grilování a pečení
• silný masový vývar s vydatnou vložkou
Moučníky
• většinou se nahrazují nabídkou čokolády, likérových bonbónů a trvanlivým pečivem
• sladké omelety
• trvanlivější zákusky se šlehačkou
• ovocný či zmrzlinový pohár

Žádné komentáře:

Okomentovat