Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).

Kavárny s odpoledním a nočním provozem:

• Mají společensko zábavní charakter.
• Většinou nabízejí reprodukovanou hudbu, večer se tančí
• Velké taneční kavárny bývají ve centrech měst
• Nabízejí i různé programy.
Kavárny s hernami jsou odděleny od rušného provozu
• jsou vybaveny potřebným nábytkem, zařízením, společenskými hrami
• pokrmy a nápoje se podávají na malé stolky u hráčských stolů
• mezi povinnosti číšníků patří péče o karetní a ostatní hry
• číšníci nesmějí hostům půjčovat peníze ani radit ve hře, ale měli by hry ovládat

Kavárenský jídelní a nápojový lístek informuje hosta o sortimentu a cenách
• je menšího formátu
• náležitosti jsou stejné jako u restauračního JL
Sortiment pokrmů
• v běžných kavárnách nebývá příliš široký.
• studené předkrmy a pokrmy
• 1 –2 polévky
• menší výběr teplých pokrmů s obvyklými přílohami (přírodní úpravy, z hotových jídel – dušená masa, vnitřnosti)
• vaječné pokrmy
• pokrmy na grilu
• zapékané toasty
• velký výběr teplých a studených moučníků
• zmrzlinové poháry

Žádné komentáře:

Okomentovat