Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).

Servis aperitivu u stolu hosta

1. S aperitivním vozíkem přijedeme ihned po usednutí hostů ke stolu
2. Nabídku provedeme slovy „ jaký aperitiv vám mohu nabídnout“ nikoliv „ dáte si Aperitiv?
3. Na vozíku je k dispozici cca 7 originálních lahví s aperitivy, odměrky, led, doplňky, kávové lžičky, podšálky, v dolním fochu jsou sklenky dnem vzhůru.
4. Po zjištění přání hosta provedeme vyfrapování sklenky, odměříme dávku, přelijeme do sklenky, ozdobíme vhodným doplňkem, a z tácku servírujeme z pravé strany, můžeme doložit srkací stébla a led zvlášť do sklenky se lžičkou.
5. Na přání hosta jsme schopni připravit jednoduchý aperitiv metodou dirct nebo mixing glas
tkzv before dinner drink – pré dinner drink- aparetivní koktail, který je suchý, short tzn cca do 10 cl.

Vyfrapování sklenky : do sklenky vložíme cca 3 kostky ledu, se sklenkou pohybujeme krouživě, tak aby se vnitřní povrch sklenky ochladil a zmatněl, použitý led odhodíme do nádoby speciálně pro tento účel.
Servis a míchání předkrmového salátu
1. Provádíme na keridonu
2. Jednotlivé suroviny přinášíme pokrájené na nudličky v miskách
3. Na keridonu je založeno míchací medium – hluboká mísa (sklo, porcelám) a v kapse překládací příbory, talířek na odložení použitých překládacích příborů
4. Z kuchyně přineseme vychlazené desertní talířky nebo skleněné poháry
5. Postupujeme uvedeným způsobem
6. Při přípravě salátu podáváme desertní příbor
7. Při přípravě koktailu podáváme koktailový příbor, na podtalířku a ubrousku
8. Doplněk : pečivo

Žádné komentáře:

Okomentovat