Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).

Vhodnost k pokrmům:

Platí pravidlo, že víno a jídlo se mají doplňovat, jedno nemá chuťově převyšovat druhé.
• Víno dokáže zvýraznit některé chuťové a aromatické látky v jídlech.
• Pokud je víno součásti pokrmu, podáváme k němu stejné víno.
Korýši a měkkýši- suchá bílá nebo růžová vína
Uzený losos- suché sherry
Smažená ryba- suchá bílá nebo růžová
Paštiky- suchá bílá, růžová, lehká červená vína
Bílé maso nebo drůbež- suchá BV, růžová, lehká červená, šumivá
Grilované červené maso- lehká a plná červená vína
Zvěřina, dušené červené maso- lehká a plná červená vína
Pečivo- šampaňské
Zmrzlina- bez vína

Žádné komentáře:

Okomentovat