Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).

Biftek

Biftek = beef steak, klasická minutka v našich restauracích, doplňuje se sázeným vejcem, ostrou omáčkou (pffefersteak) nebo teplou zeleninou. Příloha hranolky, krokety, bramboráčky (krakonošův biftek)
T bone steak : maso z pravé svíčkové a nízkého roštěnce spolu s kostí. Steak má tvar písmene T.
Entrecote : steak z nízkého roštěnce
Rumpsteak : dvojitý entrecote
Ke steakům se podávájí stolní omáčky a hořčice+ pečivo.
Steak bar – je specializovaná provozovna na steaky, které se zpravidla připravují formou front cooking bez použití tuků na grilech, elektrických grilovacích deskách, koktaktních grilech. Steaky lze flambovat.

Syrové , pouze kůrka rare bleu
Krvavé ---- Saignant (seňán)
Středně propečené, uvnitř růžové Medium Medium
Propečené --- A point (apoén)
Hodně propečené Well done Bien quit
Šťavnatost a kvalita dobře připraveného steaků vynikne pouze při správné technologické úpravě. Proto je nutné zjistit jakou úpravu steaku si host přeje. V případě, že toto neurčí, připraví kuchyně steak medium.

Žádné komentáře:

Okomentovat