Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).

Složitá obsluha - vyšší forma

Složitá obsluha - vyšší forma
Patří do restauračního způsobu obsluhy. Jedná se o práci obsluhujícího u stolu hosta.
Používá se ve špičkových restauracích jako zpestření servisu pro hosty a zajímavé show, touto formou se podávají pouze několik vybraných pokrmů z JL. Tato forma je náročná na odbornost obsluhujícího, sehranost týmů kuchyně a obsluhy a přípravu pracoviště.

Zahrnuje tyto úkony :
Flambování pokrmů a desertů
Tranžírování drůbeže
Filírování ryb (vykosťování pstruha)
Míchání tatarského bifteku
Příprava pokrmu ze syrového masa
Tranžírování – krájení chateabriandu

Ostatní nadstandardní úkony prováděné před zraky hosta v rámci běžné nebo slavnostní obsluhy


Příprava na provoz:
- provedeme kontrolu místnosti a úklidu
- vyvětráme
- seznámíme se s denním plánem (s počtem objednaných stolů, hostin)
- uděláme nutné úklidové práce, příprava inventáře
- příprava jídelních stolů, židlí, pomocných stolů a vozíků
- příprava jídelního a nápojového lístku
- vybavíme vozíky a stoly zbožím
- zajistíme přípravné práce v oficce, výčepu, připravíme pečivo a chléb
- provést konečnou kontrolu všech prostor včetně WC
- osobní příprava na práci


Článek podporuje:
židle, stoly, lamelové polohovací rošty, matrace

Žádné komentáře:

Okomentovat