Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).

Doplňkový sortiment

• trvanlivé pečivo (sladké i slané)
• výrobky studené kuchyně
• cukrovinky
• čokoláda
• tabákové výrobky, …
Používáme kavárenský systém obsluhy, tzn., že
- nápoje jsou podávány na táccích a na nich se také zakládají na stůl hosta, ke kávě vždy podáváme vodu
- pokrmy jsou podávány podle pravidel jednoduché obsluhy, před podáním se prostírá anglické prostírání, ubrus nebo naperon, založíme příbory, ubrousky, MSI. Po skončení jídla uvedeme stůl do původního stavu.
Kávonoš
• musí ovládat techniku přípravy a servisu různých druhů káv
Zákusářka
• ve větších provozech, prochází více středisky v hotelu a nabízí různý sortiment zákusků
Zvláštností kavárenské obsluhy je věnování neustálé pozornosti a nabídky hostům.
Úprava a servis kávy:
• základní porce mleté kávy je 7g, může se zvyšovat až na 10g (u ,moka kávy)
• v šálku se připravuje naše káva bez mléka
• v kávovarech moka káva, espreso,
• ve více porcových konvicích cezená káva pro hromadný servis
• v džezvě turecká, arabská, makedonská, bosenská apod.
• ve sklenicích se podává většina káv se šlehačkou, alkoholem, kakaem, čokoládou, s ovocnými šťávami, kořením apod.
Druhy společenských her: kulečník, dáma, domino, šachy, karty

Žádné komentáře:

Okomentovat