Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).

Pravidla servisu pokrmů - pokračování

• Oplachovač prstů zakládáme pouze v konkrétních případech, tehdy, kdy je konzumace rukama nezbytná.

• Sýry překládáme, k dispozici by měla být červená paprika a černý, popřípadě celozrnný chléb.

• Teplé moučníky podáváme pouze při malých hostinách.

• Ovocné a zmrzlinové poháry podáváme restauračním způsobem.

• Ovoce nabízíme na mísách zleva.

• Drobné pečivo, jour bonbóny zakládáme na stůl jen výjimečně (při posezení mezi obědem a večeří, zakládáme odpovídající talířky a hosté si zpravidla překládají sami.

• Před podáním kávy založíme popelníky o jejichž čistotu pečujeme do konce hostiny.

• Digestivy podáváme stejným způsobem jako aperitivy.


Rozloučení s hosty

• je dáno protokolem, provádí jej vedoucí banketu

• hostitel se s významnými hosty loučí osobně
Zúčtování hostiny

• se provádí podle směrnic provozovny, zásadně mimo tabuli

• účet připravuje vedoucí banketu

• předkládá jej hostiteli

• jednotlivé položky musí být odsouhlaseny hostitelem


Práce po skončení hostiny

• musí proběhnout rychle

Žádné komentáře:

Okomentovat